Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stand-up Theology: is wit ook een kleur?

8 november 2018 @ 20:30 - 22:00

€5,00 – €20,00

Stand-up Theology: is wit ook een kleur?

Eén van de redenen dat de bijbel zoveel mensen heeft gefascineerd is dat het een boek is vol verhalen over onderdrukking. Denk bijvoorbeeld aan het exodus-verhaal: de Hebreeërs lopen vast in een Egyptische samenleving. In het Nederland van nu raakt het woord ‘onderdrukking’ aan van alles: debatten, ontkenning, boosheid, activisme, taboe en schouderophalen. Tsja…

 

De titel van deze stand-up ontleen ik aan de bekende docu van Sunny Bergman Wit is ook een kleur. Voor mij is het voorlopig een vraag. Ik kom uit een context waarin ‘wit’ niet als kleur gold: een dorp in Overijssel. Nu maak ik al een tijd deel uit van kleurrijk Amsterdam. Ben ik daardoor veranderd? Wat doe ik ermee dat er onder Amsterdammers zelf zeer verschillende ideeën bestaan over hoe hun stad op dit punt werkt? In de komende weken stel ik mezelf de vraag in welke mate ik profiteer van ‘white privilege’. Hoe kijk ik als witte man naar mensen van kleur? Wat valt me op en wanneer? Wie accepteer en ik en waarom? Waar ben ik bang voor? Welke morele waarden heb ik en welke spirituele overtuigingen? Ik zoek uiteraard gesprekspartners om aan de hand van hun ervaringen mijn eigen gedachten verder te ontwikkelen.

 

Ik ben benieuwd wat ik voor de komende Stand-up voor antwoorden op deze vragen kan vinden. Zoals steeds duik ik in niet alleen in de bijbel. Op mijn ‘to watch and read list’ staan onder andere Gloria Wekker, Tim Wise, Tim Keller, Anousha Nzume, Jordan Peterson, Zihni Özdil, Sunny Bergman, e.a.

Wanneer en waar? Donderdag 8 november 2018 om 20:30 uur in de Oosterkerk in Amsterdam.

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
8 november 2018
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€5,00 – €20,00

Locatie

Oosterkerk Amsterdam
Kleine Wittenburgerstraat 1
Amsterdam, 1018LS Nederland
Website:
www.oosterkerk-amsterdam.nl

Organisator

Tim Vreugdenhil
Telefoon:
0610967977
E-mail:
info@timvreugdenhil.nl
Website:
www.timvreugdenhil.nl